نشست خبری مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی در آستانه ورود کاروان شهدای گمنام به استان مرکزی در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد

 

به گزارش خبرنگار هفته نامه صور: امید ترابی گودرزی


سرهنگ علی جلالی‌فراهانی در این نشست گفت: کاروان شهدای دفاع مقدس در قالب کاروانی به نام فرزندان روح‌الله حرکت خود را از صبح روز سوم خرداد ماه از مرز شلمچه شروع و بعد از حرکت از استان‌های خوزستان و لرستان در تاریخ هشتم خرداد ماه وارد استان مرکزی می‌شوند.

 وی پاسداشت حماسه آفرینی شهدا در طول هشت سال دفاع و بستر سازی معنوی جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تعمیق و تقویت انس مردم با شهیدان را از جمله اهداف بنیاد حفظ آثار و ستاد کمیته مفقودین در این راستا عنوان کرد و افزود: با تشییع شهیدان گمنام در شهرهای مختلف، مردم در زمینه‌ها و شکل‌های مختلف از حماسه آفرینی‌های هشت سال دفاع مقدس تقدیر و تشکر خواهند کرد.

 جلالی فراهانی بیان کرد: افرادی که دست به قلم هستند و در این عرصه فعالیت می‌کنند در جهت نشر ارزش‌های این حماسه عظیم در اذهان عموم تلاش کنند.

 مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی افزود: بعد از فتح خرمشهر زمانی که جنگ حالت تهاجمی به خود گرفت، دشمنان داخلی به ویژه منافقین تلاش کردند تا اذهان عمومی را به دلیل ادامه جنگ تخریب کنند.

 وی گفت: نیروهای مسلح در جمهوری اسلامی فرماندهی واحد داشت و تصمیم‌گیری در زمان جنگ توسط مرجع عالی‌قدر و رهبری جهانی با رعایت قانون و مقررات اسلامی صورت می‌پذیرفته است، همچنین برد سلاح‌های دشمن به محدوده مرزهای ایران نزدیک بود و در نتیجه دشمن بر اساس خواسته‌های عمومی باید تنبیه می‌شد تا جایی که توان جنگی متجاوز به صفر برسد به همین دلیل بعد از عملیات بیت‌المقدس که منجر به پیروزی خرمشهر شد جنگ ادامه پیدا کرد.

 جلالی افزود: در این هشت سال جنگ قطعنامه‌های بسیاری رد و بدل شد و هر بار دشمن از خواسته‌هایش پایین می‌آمد و در نهایت قطعنامه 598 رژیم بعثی عراق را متجاوز اعلام کرد. باید با تمام توان و حرکت در جهت نشر ارزش‌های دفاع مقدس کوشید تا این حماسه مانند حماسه عاشورا در فرهنگ کشورمان باقی بماند و نسل‌های بعدی قضاوت به حقی را از رزمندگان دفاع مقدس داشته باشند.

 وی در ادامه افزود: کاروان شهدای گمنام در تاریخ هشتم خرداد‌ ماه وارد استان مرکزی می‌شود و در ساعت 10 صبح به سمت شهرستان شازند حرکت می‌کند و با استقبال مردم این شهرستان مراسمی نیز در جوار شهدای این شهرستان برگزار می‌شود و در بعدازظهر همان روز در ساعت 17 به سمت شهرستان اراک حرکت کرده و از انتهای خیابان حضرت امام(ره) وارد شده و پس از حرکت از خیابان دکتر حسابی در مصلی بیت‌المقدس اراک مستقر می‌شوند و مراسمی با عنوان شبی با شهدا با حضور کاروان شهدای گمنام برگزار می‌شود.

 جلالی‌فراهانی گفت: بعد از تشییع شهدای گمنام در اراک، در ساعت 9 صبح نهم خرداد ماه با بدرقه مردم اراک به سمت شهرستان خمین حرکت کرده و در جوار بیت امام خمینی(ره) در مراسمی با عنوان شبی با شهید در شهرستان خمین تشییع می‌شوند.

به گزارش خبرنگار هفته نامه صور: امید ترابی گودرزی


 مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی در ادامه افزود: این کاروان در صبح روز دهم از شهرستان خمین به سمت محلات حرکت کرده و در جوار حرم شهدای گمنام این شهرستان مراسم شبی با شهدا نیز برگزار می‌شود و در یازدهم خرداد ماه وارد شهرستان دلیجان شده و عصر این روز به مقصد کاشان ترک گفته و از استان مرکزی خارج و به سمت استان قم و در نهایت حرم امام خمینی(ره) در تهران منتقل می‌شوند و در آغوش حضرت امام (ره) قرار می‌گیرند.

 وی با اشاره به اینکه تعداد شهدای گمنام این کاروان 96 شهید است، افزود: این شهدا در نهایت به معراج شهدا در تهران منتقل می‌شوند و اگر پیکر شهدا با انجام مراحل مختلف پزشکی شناسایی نشدند آنگاه این شهدا به عنوان شهدای گمنام معرفی می‌شوند.

 مدیرکل حفظ آثار و نشرارزش های دوران دفاع مقدس استان مرکزی افزود: شهدای تفحص شده پس ازحضور در حرم امام راحل به معراج شهدا منتقل می شوند و عملیات شناسایی آنها آغاز می شود.

وی گفت: عملیات شناسایی پیکرهای مطهر شهدا در مرحله اول  با توجه به اطلاعات و اسناد بدست آمده از رزمندگان و آزادگان، آثار موجود از شهیدان و پلاک صورت می پذیرد و در مرحله دوم از طریق ژنتیک و DNA انجام می شودو برای شناسایی از طریق ژنتیک DNA شهید با  نمونه خون پدر، مادر،برادر و فرزند شهید  که قبلا گرفته شده  مطابقت و بررسی می شود،افزود: در صورتی که شهدا از این دو طریق شناسایی نشوند به عنوان شهید گمنام در بین استانها برای تشییع و تدفین تقسیم می شوند.

وی درادامه گفت:  270 شهید مفقودالاثر در استان مرکزی تعیین شهادت شده اند افزود: در تقسیم بندی شهدای گمنام در استانهای مختلف کشور شهدا بر حسب وجود شهید جاوید الاثر در شهرهای مختلف کشور بین شهرها تقسیم می شود.

وی گفت: 93 شهید گمنام در 23 نقطه از استان مرکزی دفن شده اند تا مرهمی بر دل فرزندان، مادران و خانواده شهدای گمنام باشد.

جلالی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به بیاناتت فرمانده بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس هر شهیدی در منطقه سرزمینی خودش دفن می‌شود و بر اساس درخواست‌هایی که از ستاد مرکز شده پیکر شهدای گمنام را بر اساس این طرح شناسایی کامل و سپس در شهرستان‌ها تقسیم خواهند شد






نظرات:



متن امنیتی

گزارش تخلف
بعدی