همايش «قرآن‌پژوهی و طب» در دانشگاه علوم پزشکی اراك برگزار شد

 

به گزارش خبرنگار هفته نامه صور: امید ترابی گودرزی

 

گروه فعاليت‌های قرآنی: به‌همت معاونت آموزش و تحقيقات و با همكاری دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی اراك، همايش منطقه‌ای قرآن‌پژوهی و طب امروز، 2 اسفندماه با حضور جمعی از مسئولان در سالن جلسات اين واحد دانشگاهی برگزار شد.

کنگره منطقه ای قرآن پژوهی و طب روز سه شنبه با حضور محققان و قرآن پژوهان ۱۰ استان کشور شامل مرکزی، هرمزگان، همدان،گلستان، قم، زنجان، قزوین ، اصفهان، مرکزی و لرستان در دانشگاه علوم پزشکی اراک گشایش یافت.

   حجت‌الاسلام بهمن توان، دبير فرهنگی همايش در این مراسم، گفت: اين همايش بهانه‌ای است برای اينكه ما با قرآن انس و الفت بيشتری داشته باشيم و در روايات نيز آمده است كه كسی كه با او نور باشد وارد جهنم نمي‌شود و از جمله چيزهايی كه باعث كسب نورانيت مي‌شود، قرآن است. وی در ادامه با اشاره به آيه‌هايی از سوره مباركه مائده، افزود: خداوند در آيه 15 سوره مباركه مائده مي‌فرمايد؛ همانا برای شما نور و كتاب آشكار آمد، پس انس با قرآن برای شما باعث نورانيت مي‌شود.

حجت‌الاسلام توان اظهاركرد: نمونه‌های بارز انس با قرآن را هميشه در طول تاريخ داشته‌ايم و آخرين نمونه بارز آن نيز در همين استان كربلايی كاظم ساروقی است، شخصی بیسوادی كه بخاطر كارهای شایسته و معنوی و به دليل انسی كه با قرآن داشت حافظ قرآن شد و اين از معجزات الهی و قرآن است. وی در ادامه گفت : صلوات بر حضرت محمد(ص) دومين عاملی است كه باعث نورانيت انسان‌ها و مانع ورود به جهنم است و در روایتی از پيامبر اكرم(ص) آمده است كه صلوات بر من نوری است كه باعث عبور شما از صراط در قيامت خواهد بود و كسانی كه در اين دنيا نور را كسب كرده باشند و مانوس با قرآن و استمرار بر فرستادن صلوات داشته باشند از آن به راحتی عبور خواهند كرد.

داوود حكمت‌پور، دبير علمی همايش نيز در ادامه اين مراسم ضمن قدردانی از تلاش برگزاركنندگان اين همايش، گفت: در دومين سال برگزاری همايش منطقه‌ای قرآن پژوهی و طب مفتخريم كه خداوند قادر متعال توفيق مجدد خدمت‌گذاری به قرآن را به ما عطا فرمود. وی در ادامه آشنا كردن تمام اساتيد، صاحب‌نظران و به‌ویژه دانشجويان با مضامين عميق و اثربخش آيات الهی را از اهداف برگزاری همايش دانست و افزود: آشنايی با مضامين گرانسنگ آيات الهی و تبيين عملی آن‌ها در طب و ارتقای سطح سلامت جامعه اسلامی از اهداف و برگرفته از فطرت پاك الهی و بشريت است و اميد است بتوانيم در اين روز گامی هرچند كوچك در جهت تبيين آيات الهی و نقش آن‌ها در طب و ارتقای سطح سلامت جامعه برداريم. دبير علمی همايش قرآن پژوهي و طب با بيان عملكرد مديريت تحقيقات در برگزاری اين همايش، تصریح کرد: امسال دومين سالی است كه اين همايش برگزار مي‌شود و از اسفندماه سال 89 فراخوان همايش منطقه‌ای قرآن پژوهی و طب به تمام دانشگاه‌های كشور اعلام شد. این مقام مسئول در پایان، خاطرنشان کرد: در طی 9 ماه حدود 85 مقاله وزين به دبيرخانه ارسال شد كه از اين تعداد 62 مقاله به معرض داوری از طرف متخصصان طب و حوزه علميه قرار گرفت و تعداد 33 مقاله برتر در قالب 16 مقاله به‌صورت سخنرانی و 17 مقاله به صورت جزوه در اين همايش ارائه مي‌شود. هم‌چنین در اين همايش تعدادی از مدعوين در طول مراسم به ارائه مقاله‌های برگزيده خود پرداختند كه عناوين اين مقالات عبارت است از ارتباط تحريم شراب در قرآن و سلامت بشر، ايمان و سلامت انديشه در آيينه قرآن پژوهی، بهداشت روانی- جنسی در اجتماع از منظر احاديث، اعجاز علمی قرآن در جنين شناسی، بررسی ابعاد مختلف سلامت از منظر قرآن، شفابخشی قرآن، خانواده از ديدگاه قرآن، بيولوژی ايمان و ديگر مقلات برگزيده كه به صورت جزوه در اختيار شركت كنندگان قرار گرفت

 برگزاری نمايشگاه كتاب با محوريت قرآن نيز در محل برگزاری همايش با همكاری كانون فرهنگی- هنری چهارده معصوم(ع) از برنامه‌های اين مراسم بود






نظرات:



متن امنیتی

گزارش تخلف
بعدی